Alpha wordt over de hele wereld gerund en iedereen is welkom. Het wordt gehouden in cafés, kerken, universiteiten, huizen - noem maar op. Geen twee Alphas zien er hetzelfde uit, maar over het algemeen hebben ze drie belangrijke dingen gemeen: eten, een toespraak en een goed gesprek. Of het nu gaat om een ​​groep vrienden rond een keukentafel of een ontmoeting omdat het al te lang geleden is, dat men elkaar zag, bij koffie en cake, een feit is... eten heeft een manier om mensen bij elkaar te brengen. Bij Alpha is dat niet anders.


De gesprekken zijn ontworpen om elkaar te betrekken en te inspireren. Van een dag-cursus tot enkele weken een half uur bij elkaar komen met een live-talk of een video. Ze verkennen de grote problemen rondom geloof en pakken de basisprincipes van het christendom uit, met vragen van Wie is Jezus? Hoe kunnen we geloof hebben? Waarom en hoe bid ik? Hoe leidt God ons? Maar het belangrijkste deel van elk alpha-samenzijn is, de kans om gedachten en ideeën over het onderwerp te delen en het in een kleine groep te bespreken.


Er is geen verplichting om iets te zeggen en er is niets dat je niet kunt zeggen (dat menen we). Het is een kans om anderen te horen en hoe u het zelf bekijkt te delen in een eerlijke, vriendelijke en open omgeving.

Wat is Alpha?

Ervaring met Alpha?

Heel wat mensen hebben reeds een ervaring of meerdere ervaringen achter de rug met Alpha of met het geven van een cursus. Wij zijn ervan overtuigd dat jouw belevenissen een prima getuigenis zou zijn voor zij die nog wat drempelvrees hebben.

 

Stuur jouw verhaal in, die komt heel zeker terecht in onze blog. Je mag een sfeerfoto of een foto van jezelf meesturen. Het mag ook een video opname zijn. *

*Mededeling: video-opnames worden openbaar op onze alpha4vlaanderen - you tube kanaal geplaatst om ingesloten te worden in de website.